Шаблоны Joomla 3 здесь: http://www.joomla3x.ru/joomla3-templates.html

Паління: гріх чи погана звичка?

Дискусія між прихильниками та ворогами паління триває. Позиція не є однозначною і серед християн. Тільки зачепіть і Прихильники Сизого Диму відразу приведуть вам «вбивчий» аргумент: а Чарльз Сперджен (знаменитий британський проповідник 19 століття)палив!

Якщо це ваш єдиний аргумент у дискусії, то це прикро, мені вас жаль. Як відомо, у віруючої людини є інший орієнтир. А ось про Христа ніде не написано, що Він палив. Не були помічені у цьому ні пророки Божі, ні учні. Я б швидше радив обпертися на Біблію, адже там не забороняється паління?

Дійсно, прямої заборони немає. Так само, як не сказано прямо про наркотики, комп’ютерні ігри, евтаназію…. То чи містить Слово Боже відповіді на всі наші запитання?

Отож, про цигарки та паління.

 

1.       Перша причина табу на паління полягає в тому, що це є не що інше, як звичка, що приводить у залежність. Залежність – це коли я хочу і роблю, а не хочу і теж роблю те саме! Слово Боже називає таку людину бідною (Рим.7-15), тому що вона уже сама собі не належить. А християнин повинен належати навіть не собі – Господу. І не частково, а повністю: Хіба ви не знаєте, що ваше тіло то храм Духа Святого, що живе Він у вас, якого від Бога ви маєте, і ви не свої?(1Кор.6:19).

2.       Абсолютно вірно, там далі ще щось написано: Бо дорого куплені ви. Отож прославляйте Бога в тілі своєму та в дусі своєму, що Божі вони!(1Кор.6:20) Ми викуплені від рабства залежностей та звичок для конкретної мети, прославляти Бога і в тілі, і в дусі. Більшості християн зрозуміло, що цигарка, як і чарка Бога ніяк не прославляють, але, на жаль, не всім.

3.       Для тих, кому не зрозуміло, наступний аргумент: у наш час, на відміну від епохи Сперджена, доведено що паління банально шкідливо для нашого тіла. Того самого тіла, про яке згадується, як вмістилище Святого Духа. На нас покладено Творцем відповідальність берегти тапіклуватися і про дух, і про тіло (в цьому світі одне без іншого не існує).

4.       На додаток згадаємо і про слова Христа з Євангелія від Матвія 18:6-7 про спокуси і спокусників. Як відомо, ці малі, чужі та наші власні діти, дуже хочуть стати, або ж хоч бути схожими на дорослих. Ось вам і відповідь на питання, чому наші діти, підлітки, молоді дівчатка смалять цигарки. При чому сьогодні роблять це практично відкрито, у нас на очах, у дворах наших будинків та на наших вулицях. Не маю сумніву – Бог спитає за вагітних дівчаток із цигарками в першу чергу зі спокусників. Чи знайде тоді християнин аргумент у відповідь на Боже запитання?

5.       Людину, що притримується шкідливої звички паління, спокусник примушує, мов того раба, витрачати зароблені працею кошти на шкідливі та безглузді речі. Скажімо, подарувати дружині чи доньці букет троянд посеред зими і тим самим порадувати, проявити свою любов до них – дорого, рука не підіймається, до літа потерплять. А смалити щодня, щоб смерділо – не дорого. Терпіть близькі, рідні - це пахощі любі! Ні, друже, це знущання та отруєння близьких тобі людей,і воно не має нічого спільного з любов’ю.

6.       А на додаток згадаємо про те, куди потрапляють кошти курця. Це прибуток, і не малий, міжнаціональних компаній та корпорацій. Назви їх всім добре знайомі. Що вони роблять з твоїми коштами, друже? Вкладають у виробництво та рекламу своїх виробів. Інвестують твій внесок у те, щоб ще більше дітей та молоді прилучилося до вигідного їм бізнесу, стали курцями. І ти теж долучився до їх компанії. Правда дивіденди отримають лише вони, а от відповідальність за вкорочене життя сотень мільйонів людей у вас спільна.

На сам кінець скажу так: перелік аргументів, наведених вище не повний. Але розширювати чи продовжувати не має змісту. Ісус Христос часто запитував у грішників: чого ти хочеш? Ось і я б так поставив запитання, що тобі друже потрібно? Ти хочеш переконатися у власній правоті, загнати у глухий кут опонентів, щось комусь довести? В такому разі не допоможуть і два десятки пунктів. Хочеш отримати свободу, бути вільним від гріха, розпрощатися з рабством набутих звичок і не можеш звільнитись, не маєш сили? Нічого дивного, не ти перший капітулюєш перед гріхом. Тобі потрібна особлива сила: з відкритим серцем звернися до Христа. Він переможець, у Нього є сила!

 

А.С.

joomla3x