Шаблоны Joomla 3 здесь: http://www.joomla3x.ru/joomla3-templates.html

НАСТАНОВИ

інформаційний листок №4

     Апостол Павло багато уваги приділяв навчанню тих, хто увірував в Христа. «... і виділив учнів, і щодня проповідував у школі одного Тирана! Це ж два роки продовжувалось...» Дії 19:9, 10. Ціль Павлового навчання: «Його ми проповідуємо, нагадуючи кожній людині і навчаючи кожну людину всякої мудрости, щоб учинити кожну людину досконалою в Христі.» Кол. 1:28. Слідуючи за Христом по дорозі до досконалості християни не завжди знають, як чинити правильно. «Чого ви від мене й навчилися, і прийняли, і чули та бачили, - робіть те!» Фил. 4:9.

Вечеря Господня. 1 Кор. 17:20

    Людина з однієї сторони істота духовна, а з другої – фізична, матеріальна. Бог дає людям змогу поєднати духовне і фізичне через заповідь Вечері Господньої: «Узявши ж хліб і вчинивши подяку, поламав і дав їм, показуючи: «Це тіло Моє, що за вас віддається. Це чиніть на  спомин про Мене!» Лук. 22:19-20. В чому цінність цієї заповіді? «Хто тіло Моє споживає, та кров Мою пє, той в Мені перебуває, а Я в ньому.» Ів. 6:56.

1. Хто споживає – повік житиме (Ів. 6:56).

2. Хто споживає – має в собі життя (Ів. 6:53).

3. Хто споживає, того Ісус воскресив останнього дня (Ів. 6:54).

4. Хто споживає, той перебуває в Христі, а Христос в Ньому

    (Ів. 6:56).

5. Хто споживає – житиме Христом (Ів. 6:57).

6. Хто споживає – смерть Господню звіщає (1 Кор. 11:26).

7. Хто споживає, той перебуває в Новому Завіті з Богом (1 Кор.

   11:25; Євр. 8:10-13; 9:15-17, 23-27).

     Ісус не регламентує детально, як виконувати цю важливу заповідь. Є невеличкий опис в Діях Апостолів: «А дня першого в житті, як учні зібралися на ламання хліба ...» Дії 20:7 і докір християнам в Коринті: «А далі, коли ви збираєтесь разом, то не на те, щоб їсти Господню Вечерю» 1 Кор. 11:20. Павло говорить, що є наслідки, коли людина їсть хліб і пє чашу негідно. Можливо, попередження апостола лякають християн і від 10%, а іноді і до 20% членів церкви не приймають участі у Вечері Господній.

     Розумію, що частина християн не виконує цю заповідь, бо їх обманув сатана думкою, що вони не достойні участі в Вечері Господній і якщо приймуть хліб і вино, то будуть мати покарання від Бога (1 Кор. 11:29,30). Але Павло пише: «Бо коли б ми самі судили себе, то засуджені ми б не були»          1 Кор. 11:31. Якщо ви судите себе за гріхи, негідні вчинки і слова, каєтесь за них перед Богом, то отримуєте прощення       (1 Ів. 1:7-9).

     Є ще і інша поширена причина не участі в Вечері Господній: образа, кривда. Образа – емоція, яка виникає коли зачіпають почуття моєї гідності, або коли не здійснились мої очікування. Включає в себе гнів, неприязнь до кривдника і жалість до себе. Варто перевірити своє почуття і причини цього почуття Словом Божим, щоб не бути обманутим сатаною і не втратити Божих благословінь, які Він приготував в Тілі Своєму – Церкві (Еф. 1:15-19, 2:5-10).

     Кому ж заборонено приймати участь у в Вечері Господній? Тим, які  несуть церковне покарання: зауваження чи вилучення з членів церкви. Тим, які залишили церкву і живуть світським життям, а також тим, які знаходяться в гріху проти Бога чи церкви (хоча офіційно і не мають церковного стягнення, бо їх гріх не виявлено): «скільки ж більше муки, – додумуєтеся?  – заслуговує той, хто потоптав Сина Божого, і хто кров заповіту, що нею освячений, за звичайну вважав, і хто Духа благодаті зневажив!» Євр. 10:19.

     Памятаймо: «А коли хто згрішить, той має Заступника перед Отцем, – Ісуса Христа, Праведного. Він ублагання за наші гріхи, і не тільки за наші, але й за гріхи всього світу.» 1Ів. 2:1,2.

Віктор Давидюк

joomla3x