Шаблоны Joomla 3 здесь: http://www.joomla3x.ru/joomla3-templates.html

Декілька слів про молитву, зокрема про те, чому нам потрібна безперервна, постійна молитва.
Зрозуміло, що жодна людина не в змозі молитися безперервно, нічим іншим не займаючись, та ні про що інше не думаючи. Приклад нашого Спасителя, котрий вчив учнів молитви (Лук.11-1), не підтверджує такого спрощеного підходу до молитви. В більшості випадків, коли Писання говорить «завжди», мається на увазі певний стан душі, сформований завдяки дії Духа Святого. Така душа якраз завжди готова відреагувати на обставини саме так, як угодно Господу. Чого від нас очікує Господь в горі чи радощах, на світанку чи в розпал дня, на самоті чи на людях – саме молитви. Отже перша причина для християнина, щоб якомога більше й частіше молитися очевидна – молитви угодні Господу, їх Він завжди від нас чекає.
2. Другий момент, що вказує нам на постійну нужду в молитві, полягає в нашій людській природі. Ми з вами ніколи не ставимо під сумнів нашу потребу у воді, їжі чи свіжому повітрі. Цього постійно вимагає наше тіло. А молитва – це потреба нашої душі. Павло пише що: «ми в Нім живемо, і рухаємось, і існуємо» Дії 17:28. Невідроджена душа підсвідомо, хоч зрідка звертається до Бога у молитві. А душа, яка відродилася «з води та Духа» Ів.3:5, має постійну потребу у молитві.
3. Третю причину нам підказує апостол Петро: «Будьте тверезі, пильнуйте. Ваш ворог - диявол - ходить і рикає, мов лев, шукаючи, кого б зжерти.» (1Пет.5:8) У нас є ворог і цей ворог ніколи не спить. Він не припиняє своїх спроб заподіяти нам якнайбільше шкоди. Що можна йому протиставити, яку ефективну зброю: святе життя та молитву! І якщо підступи ворог чинить постійно, не зупиняючись, то й наша молитва має бути невпинною!
4. Ми знайдемо ще одну підказку, стосовно молитви, коли згадаємо про служіння Богу. Павло вчить нас тому, що наше служіння має бути розумним (Рим.12-1). А Яків прямо вказує, де можна надбати розуму: попросити у Бога і нам обов’язково буде дано (Як.1:5). Коротше кажучи, якщо ми не будемо молитися, то обов’язково будемо продовжувати чинити дурниці.
5. Згадаємо тепер і про наші нужди та потреби. Їх у нас стільки, що не перерахувати. І постійно з’являються нові, бо життя тече і все, як зауважив Соломон, змінюється. Не будемо відразу думати про щось погане. Я переконаний, що зрілий християнин має і правильні думки, і правильні потреби. У хлібі насущному, здоров’ї своєму та сім’ї, хорошому житлі, роботі, відпочинку… . Але ж ми з вами маємо люблячого Батька, який бажає нам тільки добра і щедрість якого не знає меж. Йому так приємно чути наші прохання: «Нічим не журіться, але в усьому молитвою та благаннями з подякою висловлюйте ваші прохання Богові. 7 І Божий мир, що перевищує всякий розум, хай береже ваші серця і ваші думки в Ісусі Христі.» (Фил.4:6)
Отож, полишивши сумніви та вагання, принесімо наші потреби до Господа у молитвах.
6. А тепер, друзі, настав час нам з вами подивитися очима Ісуса на оточуючий світ. Якщо ми так зробимо, то побачимо, що:  «вже діється таємниця беззаконня» 2Сол.2-7. Той, хто дивиться на цей світ, наше з вами життя, духовними очима, добре бачить та розуміє, що ворог вже привів у дію свій підступний план і веде наступ по всіх фронтах. Криваві події на сході України, довготривала війна у Сирії, чи знущання режиму Північної Кореї над власним народом – все це окремі ланки в одному ланцюжку подій, що спровоковані з одного джерела: ворогом душ наших. Біблія каже, що наміри його нам ясні та зрозумілі (2Кор.2:11) сіяти зло та завдавати шкоди. Його намір полягає в тому, щоб перетворити світ у хаос і захопити владу, посадивши на трон беззаконника, антихриста, уособлення всякого зла. Нам не байдуже майбутнє нашої країни, нам не байдуже, яка буде доля наших дітей та внуків, нам не байдуже до страждань наших братів та сестер у мусульманських та інших, ворожих до християн, країнах. То ж, всі небайдужі, протистаньте йому  твердою вірою та піднесіть свій голос у заступницькій молитві до нашого Господа.
7. І наостанок давайте згадаємо, з чого все починалося, як з матеріалістів ми перетворилися на духовно мислячих та живучих людей? Пам’ятаєте ту першу, найважливішу молитву, з якої все розпочиналося: наше духовне життя, перші перемоги над гріхом, наша посвята Господу. Це була коротка молитва покаяння. Прості, невмілі, ледве вимовлені слова. Але яка дія, які зміни, який вплив на наше життя! Тому, хто хоче догодити Господу – варто молитись, хто хоче мати духовну силу, хто піклується про стан своєї душі – варто молитись. Якщо ти хочеш зруйнувати підступи диявола та уникнути пастки для твоєї душі – варто молитися. Коли ти прагнеш послужити Господу, бути успішним християнином – стій у молитві. Пам’ятай, що молитва – джерело всяких благословень, земних та небесних. І не забувай: ти покликаний до боротьби не проти крові та плоті, тобі потрібна молитва. Як часто у твоєму житті, дорогий брат чи сестра, звучить, присутня гаряча молитва у небо, до Господа?  Безперестанку, невпинно, завжди моліться!

joomla3x